SHOTBLASTING.SHOTPEENING

آشنایی با فرایندهای شات بلاست و شات پینینگ- مشاوره ،بازدید و برگزاری دوره های آموزشی تخصصی

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

ضرورت بررسی و توجه به تفاوت فرایندهای شات بلاست و شات پینینگ در صنایع خودروسازی

ضرورت بررسی و توجه به تفاوت فرایندهای شات بلاست و شات پینینگ در صنایع خودروسازی

چکیده:

دو فرایند شات بلاست و شات پینینگ جزو فرایندهای بلاستینگ (پاشش مواد ساینده) محسوب می گردند که هریک نقش بسیار مهمی را در فرایند تولید قطعات فلزی در صنایع مختلف و خصوصا تولید قطعات خودرو و هواپیما  برعهده دارند. اگرچه این دو فرایند تفاوتهای اساسی در ماهیت و هدف انجام عملیات دارند، اما متاسفانه به دلیل شباهت  ظاهری در روش انجام کار و نیز دستگاههای کاربردی، در بسیاری موارد با هم اشتباه گرفته می شوند و یا در نحوه انجام آنها دقت لازم به عمل نمی آید.

اگرچه تفاوت این دو فرایند درکشورهای پیشرفته امری کاملا بدیهی محسوب می گردد، اما در بسیاری از صنایع داخلی به دلیل عدم وجود یک استاندارد مشخص، عدم کنترل دقیق توسط مصرف کننده قطعات، عدم آموزش و آگاهی کامل و در برخی موارد جهت کاهش ظاهری هزینه های تولید بدان توجه کامل نشده است. لذا در این مقاله سعی شده است تا اصول کلی این فرایندها با نگاه تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و تفاوتهای این دوفرآیند مشخص گردد.

این مقاله در ماهنامه صنعت ریخته گری- شماره104- اسفند 92 چاپ شده است

جهت کسب اطلاعات بیشتربا ما حتما تماس بگیرید 09125173930

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مقایسه ماده ساینده کات وایر با ساینده های فلزی متداول مصرفی در صنایع شات بلاست و شات پینینگ

مقایسه ماده ساینده کات وایر با ساینده های فلزی متداول مصرفی در صنایع شات بلاست و شات پینینگ

مقدمه:

فرایند بلاستینگ یکی از فرآیندهای تمام کاری سطح قطعات محسوب می گردد که شامل تمیز کردن سطح یک قطعه از طریق تحت ضربه قرار دادن سطح آن با جریان کنترل شده ای از مواد ساینده می باشد. فرایند شات پینینگ نیز فرایندی مشابه شات یلاست (از نظر نوع عملیات کاری) است که با هدف  افزایش عمر خستگی قطعات بکار می رود. در هر دو این روشها ار مواد ساینده ای استفاده می شود که نقش تمیزکننده و اعمال کننده نیرو به سطح را بر عهده دارند.

انتخاب مواد ساینده مصرفی در این فرآیندها به عوامل مختلفی همچون جنس موادی که باید تحت عملیات قرار گیرند، هدف از انجام عملیات و نیز نوع و اندازه مواد ساینده بستگی دارد و از این جهت آشنایی با این مواد بسیار مهم می­باشد. در این مقاله ماده ساینده کات وایر با ساینده های  فلزی متداول (ساچمه و گریت ) مصرفی در صنایع بلاستینگ مقایسه شده است تا مزایای این ماده ساینده به عنوان ماده جدیدی که در سراسر جهان با استقبال قابل توجهی روبرو شده است و اخیرا در کشور ما نیز تولید شده و در صنایع مختلف و خصوصا صنایع پیشرفته کاربرد دارد، بطور کامل مورد بررسی قرار گیرد.

این مقاله در ماهنامه صنعت ریخته گری- شماره113- دی 93- صفحه67-63 چاپ شده است

کسب اطلاعات بیشتر:    09125173930

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
بازرسی دوره ای و مداوم، کلیدکاهش هزینه ها در فرآیند تمیزکاری قطعات ریخته گری(این مقاله در مجله صنعت ریخته گری شماره 156،خرداد 98،صفحات 56-52 چاپ شده است

بازرسی دوره ای و مداوم، کلیدکاهش هزینه ها در فرآیند تمیزکاری قطعات ریخته گری(این مقاله در مجله صنعت ریخته گری شماره 156،خرداد 98،صفحات 56-52 چاپ شده است

فرآیند شات بلاست بعنوان یکی از فرآیندهای پر هزینه در تمام کاری قطعات محسوب می شود. دستگاه شات بلاست، دستگاهی با شرایط کاربری سخت و خورنده است که با فرایندی به ظاهر ساده از طریق پاشش مواد ساینده به سطح قطعات، عملیات تمیزکاری را انجام می دهد. به دلیل نوع و ماهیت فرایند، خود دستگاه و مواد ساینده نیز بطور دایم در حال سایش و مصرف قرار دارند و این به معنی افزایش هزینه های عملیاتی است. بنابراین کاهش هر نوع هزینه می تواند بسیار مهم باشد.

از سوی دیگر به دلیل ماهیت خشن فرآیند شات بلاست، بازرسی از اجزای دستگاه نیز معمولاً با دقت وبصورت منظم انجام نمی شود و همین امر باعث تولید هزینه های بالایی می شود. حال آنکه با بررسی های دوره ای و مداوم دستگاه در بسیاری از موارد، می توان مشکلات را پیش  بینی و هزینه ها را به نحو چشمگیری کاهش داد. در این مقاله به بررسی این موارد و راهکارهای آن پرداخته می شود و به برخی از نمونه های عینی که در کارخانه ها، مشاهده شده است به عنوان مثالهای عملی جهت درک بهتر اهمیت موضوع اشاره می گردد.

این مقاله در مجله صنعت ریخته گری شماره 156،خرداد 98،صفحات 56-52 چاپ شده است

کسب اطلاعات بیشتر:09125173930

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰